وی با اشاره به اینکه دوربینهای پلاک خوان از نظر فنی به ۳ دسته تقسیم میشوند، افزود: این سامانهها از سال ۸۵ در پلیس آگاهی فعال شدند که ابتدا در ۵ استان کشور شروع به کار کردند، اما نسل جدیدی از این دوربینها که از ثابت به سیار تبدیل شده بودند از سال ۹۱ در تعدادی از استانهای کشور فعال شدند.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: نسل سوم دوربینهای پلاک خوان که عملا در اختیار پلیس راهور است، این قابلیت را دارند که خودروهای تحت تعقیب پلیس آگاهی را پیدا کنند که نقاط بسیاری از سطح کشور را در بر میگیرد و فعال هستند.
وی تصریح کرد:، اما برخی از دوربینهای پلاک خوان با توجه به شرایط و موقعیت به صورت موقت نصب میشوند همانند ایام اربعین در مرزهای مهران، چذابه و شلمچه که از سال گذشته عملا عملیاتی شدند و از آنها بهره برداری شد به طوری که شناسایی خودروهای مسروقه و خودروهایی که تحت تعقیب پلیس آگاهی و سایر ردههای انتظامی و قضائی بودند از این طریق انجام شد.
سرهنگ موذن گفت: البته در مراسم اربعین حسینی امسال، این تعداد سامانه و دوربینها با اختصاص در شهرهای مرزی طبق آمار توانست عملکرد خوبی را در این ایام داشته باشد.
وی درباره کار دوربینهای پلاک خوان، گفت: سامانه پلاک خوان به صورت هوشمند استعلامها در خصوص خودروهای مسروقه و تحت تعقیب پلیس را انجام میدهد و نیاز به نیروی انسانی ندارد که دخل و تصرفی در آن داشته باشد و کاربر فقط ناظر است؛ اما اقدامات بعدی نظیر پیگیری و کشف وسیله نقلیه توسط ماموران پلیس انجام میشود.
این مقام انتظامی درباره نقش تاثیرگذار این سیستم در ماموریتهای پلیس آگاهی، گفت: پلاک خوانهای سیار، یک سیستم بازدارنده است که علاوه بر ارتقاء ریسک ارتکاب جرم برای مجرمان، سرعت کشف ماموران پلیس آگاهی را نیز افزایش میدهد.
وی ادامه داد: کیفیت کار دوربینهای پلاک خوان بالا است که این در ارتقاء سطح کشفیات، توان عملیاتی و ماموریتهای محوله پلیس آگاهی نقش موثری دارد.
سرهنگ موذن بر تجهیز خودروهای گشت پلیس آگاهی سراسر کشور به سامانههای مکانیزه برای کشف جرم تاکید و تصریح کرد: با پیش بینی ارتقاء دوربینهای پلاک خوان و پیگیریهای انجام شده، تا پایان امسال، سامانههای پلاک خوان صد درصد افزایش کمی پیدا میکند.
انتهای پیام/